fredag 31. juli 2009

Stor blomsterveske

Rett mellom våre to ferieturer ble det så vidt tid til litt sying. Jeg hadde endelig fått tak i litt grønn cord fra Kid og i tillegg til litt klær måtte det bare bli en veske. Sydde den i grønn cord og et blomstrete Michael Miller stoff. Den er foret med et lilla bommullsstoff. Utenpå har den tre lommer på hver side, i tillegg til en lomme på hver av kortsidene, så her får en med seg det meste :). Vesken har også et stort godt lokk.

Veske_5a

Ca mål: Lengde: 45 cm, bredde: 12 cm, høyde: 30 cm og høyde til topp av hank: 88 cm.

torsdag 23. juli 2009

Hvordan sy en formsydd bleie vha overlock

Jeg har lenge tenkt at jeg skulle lage en tutorial på hvordan jeg syr formsydde tøybleier. Jeg fikk tatt bilder for noen måneder siden, men har ikke fått skrevet ett innlegg om det før nå.

1. Lag et mønster. Jeg har som regel tatt utgangspunkt i en formsydd bleie som passer fint, i vårt tilfelle Sandy’s i S til lillebror eller Muksut i L/XL til storesøster. Ottobre har også et gratismønster en kan bruke.

2. Bestem hvilke stoffer du vil sy dem av og om du vil ha en ekstra booster i bleia eller ikke. Jeg har sydd en del med ekstra booster og det gjør jo at bleien holder lengre, men den tørker også senere. Et godt alternativ er å sy en booster/innlegg som en legger inni bleia, men ikke syr fast. Jeg har sydd bleiene av et eksternt lag av bomulls- eller bambus interlock eller bomullsjersey med stilig print. Mellomlaget er av bambusfrotte og laget innerst mot huden er av deilig myk babusvelour. Jeg har også sydd en ekstra booster av to lag bambusfrotte inni bleia.

3. Start med å sy boosteren. Den skal være litt kortere og litt smalere enn bleia. Overlock/sikksakk rundt boosteren. Da jeg har brukt ett lite håndkle som booster har jeg bare overlocket rundt tre av sidene.

Lagebleier_1

4. Nål boosteren fast på mellomlaget ditt (bambusfrotte) og sy den fast.

Lagebleier_3 Lagebleier_6

5. Klipp strikk og sy den fast på begge sider og bak til mellomlaget og det ytterste lagt samtidig. Jeg pleier å bruke 10 mm strikk. Syes fast med tre stegs sikksakk. Pass på å strekke strikken godt.

Lagebleier_8b

6. Fest knapper foran på bleia.

Lagebleier_9 Lagebleier_10

7. Legg det innerste laget oppå og overlock rundt.

Lagebleier_11

Da blir det seende slik ut:

Lagebleier_12  Lagebleier_13

8. Sy en søm rett innenfor der strikken går både bak og langs føttene.

Lagebleier_14 Lagebleier_15

9. Sett knapper i flappene på siden foran.

10. Og vips du er ferdig og har sydd en stilig bleie :).

Lagebleier_16

Det kan gjøres mange variasjoner på hvordan en syr disse bleiene og hva en syd de av, men denne fungerer fint for oss. Bleiene blir fine, veldig myke og sitter godt på :).

Lagebleier_19 Lagebleier_20

Denne hart vi sydd mange av!

Bleie_elefanter_1a Bleier_hjerter_1a

lørdag 11. juli 2009

Barbapappabukse

Storesøster har vært så glad i omslagskjolen jeg sydde til henne i Barbapappastoff at jeg fant ut at jeg skulle sy en matchende bukse til henne. Dette stoffet er så tynt og deilig at det passer fint til sommerbukse :). Synes den ble kjempefin, så håper hun blir like fornøyd med denne som med kjolen. Under er bilde både av buksa og hele settet sammen. Mønsteret til buksa er fra Meedom form 2, men noe endret og med ribb i livet.

Barbapappabukse_1a  Barbapappasett_1a

Mønster: Modifisert Meedom form 2 i str 92

Stoff: Barbapappastoff fra svigers og ribb fra Stoff og Stil.

fredag 10. juli 2009

Knytebukser *SOLGT*

Jeg har fått to bestillinger på knytebukser i velour. Begge skal til to jenter på knappe to år og blir forhåpentligvis gode høstbukser :). Den første ble vi enige om å sy som brun med rød stjerne og rød kanting. Den andre som brun med hjerte og kanting enten i rødt eller i rosa. Da jeg nettopp hadde sydd en med røde detaljer, valgte jeg heller rosa her og syntes det ble veldig bra. Håper mottakerne blir fornøyd :).

Knytebukse_8b Knytebukse_9b

Mønster: eget i str 98 og 92/98.

Stoff: velour og ribb fra Stoff og Stil.

torsdag 9. juli 2009

Vesker/bagger *SOLGT*

Det har blitt noen vesker i det siste, både til eget bruk, til å gi bort og til å selges. Denne første er sydd til eget bruk. Den er i IKEA fabelstoff med rosa og grønne prikekr på innsiden og har en ganske kort skulderrem.

Til eget bruk:

Veske_1b

Denne neste synes jeg ble veldig fin. Skulderremmen er blant annet betydelig, noe som gjør at den henger fint på skulderen. Ytterstoffet er stødig blå bomull med orange og hvite detaljer. Foret er i orange/rød. Denne er gitt bort i gave.

Gitt bort:

Veske_2a

Nummer tre og fire er ytterligere forbedret. Den blå er nesten lik den over, men har fått tre innerlommer og en flapp med knapp til lukking. Den er til eget bruk. Den rosa har to innerlommer og en flapp med en stilig knapp til lukking. Den er sydd i stødig rosa bomull med bladdekor og med rosa og grønnprikket for. Den er til salgs. Målene er bredde: 48 cm, høyde 35 cm og høyde til topp av skulderrem 71 cm. Dette er med andre ord store vesker som er perfekte for f.eks en dag på stranden da de rommer mye.

Solgt: *Rosa blader*

Veske_3_4IMG_9822


mandag 6. juli 2009

Bursdagspressang til en liten nevø

Da en fetter av ungene fylte fire år nå nylig fikk jeg lyst til å sy et sommersett til han. Det ble en shorts og en T-skjorte.

Mønstrene til begge plaggene er fra Meedom (Form 1 til T-skjorten og Form 2 til shortsen). Er spesielt fornøyd med T-skjorten. Den er sydd i ribb fra Stoff og Stil og flodhest interlock fra Jofotex med en appliksjon i Fabelstoff fra IKEA. I tillegg har jeg skrevet navnet på mottakeren på brystet. Har aldri brukt ribb før i hoveddelen på T-skjorter, men synes det ble både stødig og elastisk samtidig, så tror nok det blir noen lignende på ungene her :). Shortsen er sydd i Fabelstoff fra IKEA.  Tror det ble en luftig og god shorts. Håper mottageren ble fornøyd og ikke skuffet over at han ikke fikk leker i stedet.

Tskjorte_og_shorts

Mønster: Meedom

Stoff: Flodhest interlock fra Jofotex og stretch jersey fra Stoff og Stil til T-skjorten, samt Fabel-bomull fra IKEA.

fredag 3. juli 2009

Bestemorkjole i velour til svigermor

Svigermor har snart bursdag og i år tenkte jeg hun skulle få noe hjemmesydd. Det ble en velourkjole da jeg synes de er så fine og deilige, om enn litt varme nå for tiden. Sydde kjolen av lilla velour med turkise ermer i 3/4 lengde. Kjolen har fått en blomsterapplikasjon der navnet på barnebarna er sydd på hvert sitt blomsterblad. Det er derfor en bestemorkjole :). Kjolen fikk også et blått tildabånd nederst og en kroklisse som pynt. Mønsteret er mitt eget og jeg synes passformen ble veldig bra :). Svigermor var også fornøyd og stilte villig opp som modell. Er hun ikke en sprek og fin dame ?

Kjole_6a  Kjole_6b

Mønster: eget i str 38.

Stoff: Lilla og turkis velour fra Stoff og Stil.