mandag 28. juni 2010

“Min” T-skjorte og shorts til lillebror

Det ordet som lillebror bruker definitivt mest er “min”, så jeg fikk lyst til å lage en T-skjorte til han med det på. T-skjorten er sydd i jersey fra Cetho/JNY og med raglanmønster fra Ottobre. Synes den ble stilig :). Det går i tillegg hardt utover shortsene i disse dager med litt sol, så lillebror fikk seg enda en shorts. Sydd etter samme Ottobremønster som før og i lyseblå Easy Cotton fra Sydilla. Lommene er pyntet med bånd fra hhv etsy og Leanne.

T_skjorte_92_1a Shorts_92_4a

Mønster: Ottobre

Stoff: Jersey fra Cetho/JNY og Easycotton fra Sydilla/Hilco

Barnehage “Kittykjole”

Jeg har hatt noe “Hello Kitty” stoff i tynn jersey liggende som jeg kjøpte på ebay, og dette skulle ifølge storesøster bli kjole. Sydde en “Singoalla” etter mønster fra Welinder, men med noen endringer. Ermene og fallen nede ble kantet med rullefald. Ermene fikk i tillegg rosa og hvit strikkblonde (fra Sydilla). Satte også i en strikk i “empirelinjen”. Synes den ble ganske fin og storesøster ble storfornøyd.  “Hello Kitty og hjerter og hund overalt, til og med på ermene” utbrøt hun i morges :)

Singoalla_98_4a Singoalla_98_4b Singoalla_98_4c

Mønster: Welinder i str 3 år med endringer

Stoff: “Hello Kitty” jersey fra ebay og strikkblonde fra Sydilla

lørdag 26. juni 2010

Mummiskjorter :) - *TIL SALGS/SOLGT*

Jeg har fått litt dilla på disse skjortene og da jeg kom over disse herlige stoffene med mummitroll/knøttet- motiv måtte jeg bare sy noen flere skjorter. Disse to er til salgs :).

Skjorte str 1,5-3 år “Hvem skal trøste knøttet?”

Guntherskjorter_2_3a Guntherskjorter_2_3b

Pris: 300 kr + porto (26 kr)

Skjorte str 2-4 år “Mummi på øyferie” -SOLGT

Guntherskjorte_3_3a Guntherskjorte_3_3b

søndag 20. juni 2010

Flere skjorter – barbamotiv :) *SOLGT*

Jeg ble så fornøyd med skjortene jeg sydde til ungene forleden at to til har blitt sydd i helga. En til lillebror i størrelse 2 år og en i str 3 år som er til salgs.

Guntherskjorter_2_3_2a Guntherskjorter_2_2a

Skjorte (den nederste på bildet) til salgs. Pris: 300 kr + porto. Ta kontakt dersom du er interessert.

fredag 18. juni 2010

Knytetopper *til salgs*

I håp om at sommeren kommer snart har jeg sydd to knytetopper i nydelige bomullsstoffer. En første turkise er min egen, mens den andre er til salgs.

Knytetopp_S_1a Knytetopp_S_1c

Knytetopp str S/M *til salgs*

Knytetopp_S_2a Knytetopp_S_2b Knytetopp_S_2c

Toppen er sydd i to matchende stoffer. Den knytes over den ene skulderen. Veldig anvendelig både til kjørt og bukse :).

Mål: Maks 95 cm rundt bysten og total lengde 60 cm.

Pris: 450 kr + porto (26 kr)

Sommerkjoler til storesøster

To nye sommerkjoler har jeg sydd i det siste til storesøster. Nå må sommeren snart komme for godt :). Den første er sydd i lilla jersey fra JNY/Cetho og etter mønster fra Burda. En kjole med knyting bak og tre volanger nederst. Ble sånn passe fornøyd. Storesøster likte den fordi den var lilla og den kunne danses i :).

Den andre ble supersøt og jeg likte modellen veldig godt. Den er sydd av det tynne bomullsstoffet Little Bear fra Hilco/Sydilla. Modellen er en modifisert Meedom kjole. Har laget vaffelsøm på overdelen og lagt til en volang nederst. Både kanten oppe og nede er kantet med rullefald. Her ble både storesøster og jeg veldig godt fornøyd (men å stille opp på bilde er allikevel ikke moro…)

Volangkjole_98_1a Volangkjole_98_1b

Vaffelkjole_104_1a Vaffelkjole_104_1b

Mønster: Burda og Meedom med modifikasjoner

Stoff: Lilla jersey og bølgejersey fra JNY/Cetho og Little Bear bomullsstoff fra Hilco/Sydilla.

Tightsomania :)

Storesøster skal bare gå i skjørt og kjoler for tiden og siden sommeren ikke helt har kommet trengte hun en påfyll av tightser til å ha under. Sydde fire stykker her forleden. Mønster fra Meedom form 0 str 4 år, men sydd med ekstra lengde,  uten sømmon og med litt ekstra forskjell mellom foran og bak. 2,5 cm strikk på 46 cm rundt livet.  Da er de perfekte! Det ble tre lange og en kort. Den korte fikk stretchblonder til pynt. Synes det ble fint :).

Tights_104_1a  Tights_104_2a3a

Tights_104_2c Tights_104_2b Tights_104_4a

Mønster: Meedom form 0 str 4 år med modifikasjoner

Stoff: Blomstermønstret jersey fra Stoff og Stil. Økologisk hvit/rosa fiskejersey fra Stof2000 og lilla jersey fra Cetho.

Søskenmatch - skjorter

Det har vært sydd mye i det siste, men blogget lite. Jeg får forsøke å bøte litt på det :).

Sydde matchende skjorter til ungene for noen dager siden. De har allerede rukket å bli brukt i barnehagen. Sleit litt med å få åpningen foran fin på den første, men på nummer to gikk det mye lettere :). Skjortene er sydd etter mønster fra “Børnetøy du selv kan sy” av E. Gunther. Lillebrors skjorte er sydd av brunt dyrestoff fra Sydilla og blåstripete stoff fra Åhlens. Både pippistoffet og det stripete stoffet til storesøsters skjorte er fra Åhlens. Ribb til begge fra Hilco/Sydilla. Må si at jeg synes disse skjortene er veldig stilige, men mønstrene er litt små. Lillebror sin er i str 2 år og storesøster sin i str 3 år med ekstra lengde. Da passet de akkurat til min lille 1,5 åring og 3-åring.

Guntherskjorter_2_3_1b Guntherskjorter_2_3_1c

Mønster: Skjorte fra “Børnetøy du selv kan sy” av E. Gunther med noen modifikasjoner.

Stoff: Brunt dyrestoff og ribb fra Sydilla og stripete stoff og Pippistoff fra Åhlens.

fredag 4. juni 2010

Litt flere sommerklær :).

Har sydd noen flere sommerklær i det siste. En T-skjorte til meg i campan fra Hilco/Sydilla, et undertøysett til storesøster i det samme stoffet, et annet undertøysett til henne i kanininerlock fra Cetho(JNY og en singlett til lillebror i turkis bondegårdsinterlock fra Cetho/JNY. Ble veldig godt fornøyd med alle disse plaggene. De sitter godt og ungene liker dem :)

T_skjorte_38_1a Truse og trøye_ 104_2a Truse og trøye_ 104_1a

Singlett_86_1a Singlett_T-skjorte_1a Singlett_86_1b

Mønster: Ottobre

Stoff: Rød- og brun- stripete campan , cerise og rød ribb fra Hilco/Sydilla, rosa kanininterlock, turkis jersey og turkis bondegårdsinterlock fra JNY/Cetho

onsdag 2. juni 2010

Den søteste sommerkjolen :)

Den søteste sommerkjolen hittil (tror jeg) ble sydd i går. Det var storesøster som var mottakeren og kjolen ble sydd i miniputtstoff fra Stoff og Stil og rødprikkete stoff fra Panduro. Mønsteret er mer eller mindre fra Welinder. Synes stoffkombinasjonen ble så fin og det syntes mottakeren også :)

Singoalla_98_2a Singoalla_98_2e2

Mønster: Welinder med noen små endringer i str 98/104.

Stoff: Lilleputtstoff fra Stoff og Stil og rødprikkete bomullsstoff fra Panduro.