søndag 2. august 2009

Kjoler

Inspirert av de fine kjolene blant annet Appelpappel Design og Fru Jansen syr for tiden har jeg sydd to nye kjoler til storesøster (som om hun trenger flere kjoler akkurat nå :)).

Den første er i Tilda-stoffer, samt et annet stoff jeg har kjøpt på Panduro og sydd etter mønster fra Ottobre, men med strikk i halslinningen og påsydde ermer. Synes den ble ganske fin :)

Kjole_8a 

Stoffer: Tilda stoffer, samt et rødt/hvitprikkede, alt fra Panduro

Mønster: Modifisert Ottobre 3/09 i str 92

Den neste er sydd i deilig velour, og med litt pynt fra et gammelt dynetrekk jeg hadde som liten. Mønsteret her er fra “Sy og strik børnetøy 0-3 år” av Ulla Welinder. Også her har jeg gjort noen endringer. Modellen er gjort noe smalere (kjolemønstre pleier ofte å være altfor vide) og lengre og også denne har fått strikk i halsen. Syntes rosa og brun kombinasjonen ble knallfin :). denne kan nok brukes godt utover høsten da veloren er ganske varm :)

Kjole_9a

Stoffer: Rosa og brun veolur fra Stoff og Stil og en lakenrest

Mønster: Modifisert  fra “Sy og strik børnetøy 0-3 år” av Ulla Welinder i str 92/98.

2 kommentarer:

  1. Nydelig kjole! VEldig effektfullt med den blomstrete kanen nederst. Ser du bruker Welinder sine mønster mye - anbefaler du den bok? (jeg har begge meedom sine, er det mye det samme?)

    SvarSlett
  2. Ja, egentlig er bøkene ganske like og inneholder mange mer eller mindre like modeller. Jeg kjøpte imidlertid denne også og angrer ikke da den inneholder en del tips som komplementerer Meedom bøkene. Liker imidlertid Weelinder boka godt for tiden og blir nok å skaffe meg den i størrelsen fra 4 år og oppover med tiden. Weelinder boka inneholder også noen strikkeoppskrifter hvis du liker det :).

    SvarSlett